En iyi video (Video Editing) düzenleme uygulamarında ki gelişmeler yüksek kaliteli video düzenlemeleri daha kullanışlı hale getirdiği yadsımamak gerekiyor.

2019’daki en iyi video editörlerini seçtik. Bu araçlar kesme, düzenleme ve en iyi video yapmayı gerçekten kolaylaştırıyor. Video düzenleme için en iyi dizüstü bilgisayarlardan birini veya başka bir cihazı kullanıyor olsanız da, size en uygun seçenekleri seçtik. Windows PC’ler, Mac ve Android makineler için en iyi video düzenleme yazılımını bulacaksınız. Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli video editörleri için mükemmel seçenekler var.

01. Adobe Premiere Pro CC

Platform: Windows ve Mac | Anahtar özellikler: Çoklu kamera düzenleme Multi-cam editing, 3D düzenleme | Video parçaları: Sınırsız | Ücretsiz deneme: Evet | Düzey: Profesyoneller ve meraklılar

Windows kullanıcısıysanız, Adobe Premiere Pro CC şu anda mevcut en iyi video editörüdür. Bu biraz da akıllıca değil: Premiere Pro, yaratıcı profesyonellerin çokluğu tarafından kullanılan, endüstrideki en büyük isimlerden biri olan, tüm şarkıları izleyen, tümüyle dans eden bir video editörüdür.

Windows kullanıcıları için neden bu kadar popüler olduğunu görmek kolaydır. Düşündüğünüz herhangi bir kaynaktan (dosyalar, bantlar, tüm standartlardaki kameralar … hatta VR) ithal edilebilecek kaplanmamış bir dizi video parçasını kullanabilir. Otomatik senkronizasyon, çok açılı çekimleriniz olduğunda bir hazinedir ve videonuzu gerçekten kalabalıktan ayırt eden ince ayar araçlarını bulmak zordur.

Telefonunuzda çekilen görüntülerle çalışmayı kolaylaştıran tamamen yeni bir ücretsiz yardımcı uygulama – Adobe Premiere Rush – var. Yazarken, iOS, macOS ve Windows’ta mevcuttu.

Yalnızca Premiere Pro’ya kendi başınıza abone olabilirsiniz, ancak Adobe’nin uygulamalarından birden fazlasını kullanıyorsanız, biraz daha yüksek bir aylık ücret karşılığında Creative Cloud’a abone olurken buna değer.

02. Final Cut Pro X

Mac’iniz için alabileceğiniz en iyi video editörü

Platform: Mac | Anahtar özellikler: Muti-cam düzenleme, akıllı renk dengeleme | Video parçaları: Sınırsız | Ücretsiz deneme: Evet | Düzey: Profesyoneller ve meraklılar

Final Cut Pro X , Mac için en iyi video düzenleme yazılımı seçimimizdir. Ve Apple’dan şüphelendiğiniz gibi sahip olması gereken editörün kullanımı son derece kolaydır ve (kuşkusuz yüksek) fiyat etiketini garanti altına almak için yeterli özelliklere sahiptir. Gruplama araçlarını, efekt seçeneklerini ve ses ekleyip düzenleyebileceğiniz basit yöntemi seviyoruz. Zaten Apple’ın ekosisteminde dolaşmışsanız, Final Cut’ın Fotoğraflarınız veya iTunes koleksiyonlarınızla nasıl akıllıca koordine ettiğini takdir edeceksiniz.

03. Adobe Premiere Elements 2019

Çoğu kullanıcıya uyacak mükemmel bir çok yönlü video düzenleyici

Platform: Windows ve Mac | Anahtar özellikler: Video sabitleme, yüz tanıma, otomatik hareket takibi | Video parçaları: Sınırsız | Ücretsiz deneme: Evet |Düzey: Profesyoneller ve meraklılar

Adobe, bu listede Premiere Elements ile başka bir giriş yapar; Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli editörler için mükemmel bir seçim. Tam zamanlı video düzenleme uzmanları için en uygun olan, daha ağır olan Premiere Pro video editörü (yukarıda bir numarada listelenen) kadar karmaşık değildir. Ancak Premiere Elements, yüz tanıma, ses efektleri ve birlikte gelen müzikler gibi mükemmel özelliklerle dolu. Ve kullanımı da kolay.

İster yeni başlayanlar ister profesyonel olun, hareket izleme ve akıllı tonlama gibi otomatik işlevler hayatınızı çok daha kolaylaştıracak. Aynısı video sabitleme seçeneği ve düzenlemenin basitliği için de söylenebilir. Premiere Elements, bir tüketici video düzenleyicisinde beklediğiniz tüm video efektleriyle birlikte gelir: geçişler, chroma anahtarlama, opaklık vb. Medya kütüphanesi aynı zamanda akıllıca düzenlenmiştir, akıllı aramalar bitmiş dosyaları ve taslak dosyaları bulmayı kolaylaştırır.

04. KineMaster

Android için en iyi video düzenleme yazılımı

Platform: Android, iOS | Anahtar özellikler: Anında önizleme, akıllı efektler |Ücretsiz deneme: Ücretsiz uygulama | Düzey: Yeni başlayanlar ve hafif profesyonel kullanım Şaşırtıcı özellikler Profesyoneller için yavaş.

Akıllı telefonunuzda veya tabletinizde video düzenlemeye çalışmanın anlamsız bir egzersiz olduğunu düşünüyorsanız, KineMaster tekrar düşünmenizi sağlayabilir. Android cihazlar, iPhone’lar ve iPad’ler için mevcut olan bu seçeneği Android için en iyi video düzenleme yazılımı olarak vurguladık, çünkü bir mobil uygulamadan beklediğinizin ötesine geçiyor.

Birden çok katmanı düzenleme, el yazısı ve metin ek açıklamaları ekleme, dört adede kadar ses parçasıyla deneme yapma ve çerçeve ve alt çerçeve düzeyinde tam olarak düzenleme yeteneğini bir araya getirir. Uzun bir özellik listesiyle devam edebiliriz, ancak belki de en iyi onay hem App Store’da hem de Google Play’de ortalama değerlendirme puanıdır. Ayrıca, ücretsizdir, bu yüzden muhtemelen bu video düzenleme uygulamasını indirmeye ve denemeye değer.

05. Corel VideoStudio Ultimate 2019

Yeni başlayanlar için en iyi video düzenleme yazılımı

Platform: Windows | Anahtar özellikler: Gerçek zamanlı efektler, renk düzeltme | Ücretsiz deneme: 30 günlük | Düzey: Yeni başlayanlar Almak gerçekten kolay Güzel özellikler Nispeten ucuz Profesyoneller için çok basit (ve sıradışı)

Corel VideoStudio Ultimate , yeni başlayanlar için video düzenlemeye harika bir yol sunar. İyi tasarlanmış bir arayüz, hemen devam etmenin çok kolay olduğu anlamına gelir, ancak henüz özelliklerinden yoksun değildir. Çoklu kamera düzenleme, 4K video desteği, 360 derece VR video desteği, bir müzik kütüphanesi ve birçok etki yaratacak. Fiyat için hiç fena değil.

VideoStudio Ultimate’ı ne kadar çok kullanırsanız, onun küçük özelliklerinden ve gelişimlerinden o kadar çok fark edeceksiniz. Yeni başlayanlar için harika bir seçenek ve daha deneyimli video editörleri sunacak çok şey var – profesyonellerin büyük olasılıkla standart video düzenleme yazılımı seçeneklerinden birini tercih etmek isteyeceklerdir.

06. CyberLink PowerDirector 17 Ultra

Deneyimli film yapımcıları için video düzenleme yazılımı

Platform: Windows | Anahtar özellikler: Çoklu kamera düzenleme, 360 derecelik video, hareket izleme (ve daha fazlasını yükler) | Ücretsiz deneme: 30 günlük | En iyi: TutkunlarıPowerDirector

CyberLink PowerDirector , ciddi video editörleri için ciddi bir yazılımdır: Hollywood bütçesi olmadan profesyonel ve kaliteli özellikler sunan mükemmel bir video düzenleme yazılımıdır. 100 kanallı zaman çizelgesinde sorun yaşamaya başlayın ve yakında kendinizi çok sayıda dengeleme ve video düzeltme aracı, profesyonel efekt, çok kameralı düzenleme, hareket izleme ve şaşırtıcı derecede kolay trimleme işlemlerinden en iyi şekilde yararlanacağınızı göreceksiniz.

360 derecelik video düzenleme de var; hayal edebileceğiniz tüm dosya standartları ve formatları için desteği de var.

07. Pinnacle Studio 22

Başlıyorsanız, kullanımı kolay bir video düzenleyici

Platform: Windows | Anahtar özellikler: Çoklu kamera yakalama ve düzenleme, renk kontrolleri, hareket animasyonu durdurma | Ücretsiz deneme: 30 günlük (para iade garantisi) | Şunun için en iyi: Yeni başlayanlar Kullanımı çok basit Çeşitli özellikler Cazip fiyatlandırma Bazıları için çok temel olabilir

Pinnacle Studio 22’ye gitmek, daha önce hiç video düzenlemediyseniz ve ilk kez girmek istemeniz konusunda düşünmeye değer. Fiyatlandırma yukarıdakilerin ortalamasının altındadır ve ilk 30 gün içinde sadece sizin için olmadığını fark ederseniz, her zaman kurtarma yapabilirsiniz.

Ama dürüst olmak gerekirse, ihtiyacın olursa şaşırırız. 60 $ / 60 £ ‘luk bölgede, 1.500’den fazla efekt, başlık ve şablon, 6 kanallı HD video düzenleme, kullanışlı renklendirme araçları, özel bir stop motion özelliği, zamanın yeniden düzenlenmesi ve çok daha fazlasını elde edersiniz.

08. Avid Media Composer

Çoğu kullanıcıya uyacak mükemmel bir çok yönlü video düzenleyici

Platform: Windows ve Mac | Anahtar özellikler: HD ve yüksek çözünürlüklü videoları düzenleyin | Video parçaları: Sınırsız | Ücretsiz deneme: Evet |Düzey: Profesyoneller ve meraklılar

Media Composer, yüksek çözünürlüklü, HDR ve HD iş akışlarını hızlandıran, medya ve eğlence endüstrisinin en çok kullanılan video düzenleme yazılımıdır. Birçok yeni özellik sayesinde, mümkün olan en iyi hikayeyi yaratmanıza yardımcı olacak araçlarla ilham veren hikaye anlatımı heyecanını yaşayın.

Karmaşık görevleri otomatikleştirmekten ve arka planda efektler oluşturmadan, yüksek çözünürlüklü iş akışlarını basitleştirmeye ve medyayı yönetmeye kadar, yaratıcılığınızın önüne geçmeden, istediğiniz şekilde, istediğiniz şekilde çalışan zaman kazandıran araçlar elde edersiniz.


Savaş İnci – LinkedIN

Creative Director / Advertising Director / Brand Development 


Comments are closed.