Web endüstrisi sürekli değişiyor. İşte 2019’da dikkat edilmesi gereken trendler.

1- AI kişiselleşiyor

Kendi kendini süren bir araba kadar gösterişli olmasa da, web kesinlikle AI ile bağlantı kurabiliyor. Makinelerin öğrenmesi, analitiği bir üst seviyeye çıkaracak. Geçmişte, analitik daha reaktif bir yaklaşım önermişti: verileri günlüğe kaydedin ve bir sonraki sürümünüz için kullanın. 2019 ve sonrası, uygulamanızın nasıl kullanıldığı ile ilgili verileri yakalamak ve bunu web sitesini kendi başına değiştirmeye ve uyarlamaya yönlendirerek kullanıcı deneyimini geliştirmekle ilgili olacak.

2- Web’te ses arayüzleri gelişimi

Alexa ve Siri gibi sesli asistanların patlamasıyla, konuşma arayüzleri uygulamaların doğal bir parçası haline geldi. Daha fazla kullanıcının web arayüzlerinde sesli etkileşime alışması ile geliştiriciler web arayüzlerinde daha fazla geliştirme yapması ve bu alanda çaba sarf etmesi gerekecek. kullanıcılar oturdukları yerden web arayüz aracılığı istediği makaleyi çağırabilecek ve isteğinde sosyal medyada da trenlere sesleri ile ulaşabilecek.

3- Erişilebilirlik bir gereklilik olacak

Erişilebilirliğin lüks olmaktan çıkıp, artık bir zorunluluk haline geldiğini ve bunun artan bir eğilimle de devam ettiğini görüyoruz. Progress Kendo UI ile zorladığımız şey, web bileşenlerimizin erişilebilirlik gereksinimlerini takip etmesini sağlamak için WCAG 2.1 ve WAI-ARIA gibi genel erişilebilirlik kurallarına uymasını sağlamaktır.

4- Web uygulamaları ve AR makyajı

Artırılmış gerçeklik, 2019’da fırtınayla web’i ele geçirecek. AR, Snapchat filtreleri veya Pokémon Go gibi senaryolarda zaten yaygın bir şekilde kullanılıyor, ancak AR kullanımı yalnızca sosyal medya ve oyunları değil günlük uygulamaları da kapsayacak şekilde genişleyecek.

AR’nin güzelliği, VR’da olduğu gibi, kulağın ve gözün tam kapalı olmasından ziyade cebinizde taşıdığınız telefon ile kullanılması şeklinde açıklanabilir. Ar sabit cihaz uygulamalarından çıkararak bir uygulama olarak kurulmasına gerek kalmadan web uygulamanız üzerinden AR hizmetleri sunmak, UX perspektifinden büyük avantajlar sağlayabilir.

AR entegrasyonu, kullanıcılara, bir web uygulaması içinde, o mağazadaki tüm içerikleri bulmak için mobil cihazları arasında adım adım navigasyon sağlayabilir.

5- Geliştiriciler internete akın ediyor

Geçmişte, herkes kendi tercih ettiği programlama diline saplanmıştı. Sonra HTML5 geldi ve JavaScript sadece web için kullanılan dilden neredeyse evrensel bir programlama diline geçti.

NativeScript ve React Native gibi çerçeveler, web ve yerel mobil uygulamalar için tek bir kod temeli sağladıklarından, daha fazla geliştiriciyi web teknolojilerine getirmede büyük rol oynayacak.

Aşamalı web uygulamaları (PWA’lar) gibi kavramlar, yerel mobil uygulamalar ve web arasındaki çizgiyi bulanıklaştırmaya devam edecektir. Geliştiriciler, belirli platform seçeneklerinden endişe duymadan tamamen kullanıcı deneyimine odaklanabilecekler.

Web Assembly, web’e daha fazla geliştirici getiren başka bir teknolojidir. Web Montajı sayesinde, C ++, C #, Rust ve diğer programlama dilleri artık web’i hedefleyebilir. Web’de .NET’ten yararlananBlazor gibi projeler , Web Meclisi’nin vaat edilmesinden yararlanıyor ve web’in daha fazla dile açılmasına yardımcı olacak. Bu, gelecekte, programlama dilinden bağımsız olarak tüm geliştiricilerin web geliştiricileri olabileceği anlamına gelir.

6- Boyut yine önemli

Geliştiricilerin, uygulamaları olabildiğince küçük yapmaya çalışmalarını görmeye başlayacağız. Önceden, bir uygulamanın boyutu web geliştiricileri için en büyük odak noktasıydı. Bununla birlikte, son zamanlarda, geliştiriciler gittikçe daha fazla kitleyi hedefledikleri için bu durum arka plana atıldı

Ortalama uygulama büyüklüğünde ve bant genişliği önemli ölçüde artmış olsa da, yalnızca belirli kişilerin ve alanların bundan faydalanabileceğini unutulmamalıdır. Uygulamalarımızın büyüklüğü bir dönem sonra önemini yitireceği aşıkar.

7- İşgücü daha çeşitli hale geliyor

Gelişimin temel araçlarını ve kavramlarını öğrenmeye ve bu eğitimi işe devam ettirmeye verilen önem, zaten büyük geliştiriciler yaratmanın çok iyi bir yolu olduğunu kanıtlıyor. Bu eğilim büyük olasılıkla devam edecek ve sonuçta herkes için daha iyi olan, daha zengin olan ve daha çeşitli geliştiriciler topluluğu oluşturma yolunda büyük bir adım olacaktır.

Comments are closed.