#Advertising#Agency#Branding#Creativity#Designer#Future#Innovation#Marketing#Strategy#Technology

Kapsamlı bir LinkedIn profiline sahip iş arayanların bir iş görüşmesi alma şansı %71 daha yüksektir.

LinkedIn Profiliniz birçok durumda çevrimiçi ortamda profesyonel varlığınızın en önemli yönüdür. Ağınızdaki kişilerle bağlantı kurmak için LinkedIn’i kullanabilirsiniz.İşe alım uzmanları, aday aradıklarında sık sık LinkedIN’i kullanırlar.

Profiliniz çalışma geçmişiniz, eğitim, becerileriniz ve tecrübeleriniz hakkında detaylı bilgiler içermektedir. LinkedIn’den en iyi şekilde yararlanmak için, LinkedIn profilinizi olabildiğince kapsamlı ve çekici hale getirmek önemlidir.

Ayrıca, LinkedIn profiliniz çevrimiçi görünürlüğünüzü artırabilir ve  potansiyel işverenlere arka planınızı gösteren profesyonel bir marka oluşturmanıza yardımcı olabilir  . İşte LinkedIn profilinizi diğerlerinden ayırmak için ipuçları.

Profil

Henüz bir profil oluşturmadıysanız hemen üye olmalısınız . LinkedIn profilinizin  eksiksiz, ayrıntılı, ilginç ve okunabilir olduğundan emin olmanız önemlidir. LinkedIn profilinizi özgeçmişinizde göz önünde bulundurarak hazırlamanız çok önemli. Özgeçmişinizde bulunan tüm bilgilerin aynı olması önemli.

LinkedIn profiline bir fotoğraf eklemelisiniz . Resmin gelişi güzel olamasından çok sizi temsil ettiğinden emin olun. LinkedIn, yediğiniz yemekleri veya sosyal medyada gösterebileceğiniz bir yer değildir.

Profilinizi herkese açık olmalı, bu şekilde sizinle iletişime geçecek olanlara bir kapı aralamış olursunuz. Ayrıca,  URL’nizi özelleştirmek, özgeçmişinizde ve işvereninizle ve bağlantılarınızla paylaşmanız için kolaylık sağlayacaktır. uzantı olarak isminizi kullanmanız en doğru yol olacaktır. örnek; https://www.linkedin.com/in/savasinci/

Özet

Harika bir LinkedIn özeti, profesyonel geçmişiniz ve yetenekleriniz hakkında bilgi verir ve fark edilmenize yardımcı olur. Özet bölümünüzü bilgilendirici ve dikkat çekici hale getirmek için zaman ayırın, böylece ilgili olan kişiler veya şirketler tüm iş geçmişinizi okumayı sürdürebilir.

Başlık

Özgeçmiş başlığı (özgeçmiş başlığı olarak da bilinir), değerinizi vurgulayan kısa bir ifadedir.

Özgeçmişinizin üst kısmında adınızın ve iletişim bilgilerinizin altında yer alan bir başlık, sizi iş için neyin doğru kişi yaptığını hızlı ve kısa bir şekilde anlamlandırmaya olanak sağlar sağlar.

Başlık çok önemlidir, çünkü profiliniz görüntülediğinde sayfanın tam üstünde yer alır. Mümkünse, önemli mesleki sertifikalardan, iki dilli becerilerden veya önemli başarılardan bahsetmek doğru olacaktır. Profiliniz ne kadar sağlam olursa fark edilme olasılığınız o kadar fazladır. 

Deneyim

Kısaca, LinkedIn profilinizin Deneyim bölümü çevrimiçi özgeçmişinizdir. Mevcut ve geçmiş tecrübeleriniz, eğitim ve kabiliyetlerinizi dahil etmek önemlidir. Geçmişteki her işi geleneksel bir özgeçmişe dahil etmeseniz de, tüm çalışma geçmişinizi LinkedIn’e eklemeniz uygun olur.

Bir LinkedIn profilini hızlıca oluşturmak için özgeçmişinizi gözden geçirin ve ilgili bilgiyi profilinize ekleyin. Potansiyel işverenler kontrol edeceğinden özgeçmişinizin profilinize uyması çok önemlidir. İşverenler, özgeçmişinizin biraz yoğunlaştırılmasını ve aradığınız işe uygun olmasını bekler. LinkedIn Profiliniz daha geniş ve eksiksiz olmalıdır.

Beceri

Beceri ve Öneriler  bölüm profiline önemli bir bileşenidir. Bu, işe alımlarda sizi ve bağlantılarınızın bir bakışta temel yetkinliklerinizi nasıl görebileceğini bulmalarının en iyi yoludur. 

LinkedIni, “beş veya daha fazla beceriye sahip üyelerle, işe alım görevlileri ve diğer LinkedIn üyeleri tarafından 33 [kata kadar] daha fazla iletişim kurulduğunu (mesajlaştığını) ve 17 [kata kadar] daha fazla profil görüntülemesi aldığını” söylüyor.

Tıpkı Deneyim bölümünde yaptığınız gibi, özgeçmişinizi dahil etmek için en güçlü yeteneklerinizi vurgulayan ve en çok kariyer hedeflerinizle alakalı becerilere odaklanın. 

Başka bir yaklaşım geçmiş iş tanımlarınızı veya aradığınız işlerin iş tanımlarını okumaktır. Beceri ve tecrübelerinizle alakalı olan anahtar kelimeleri ekleyin. 

Öneri

Tavsiye almanın bir yolu da tavsiye vermektir vermektir. Önermek için zaman ayırırsanız büyük olasılıkla karşılık vereceklerdir. Tavsiye almanın bir başka yolu, onları eski patronlarınızdan (hala onlarla iyi bir ilişkiniz olduğu sürece) danışmanlardan ve / veya üniversite profesörlerinden istemektir.

Başarılar

Çalıştığınız projeleri, katkıda bulunduğunuz yayınları, bildiğiniz dilleri ve kazandığınız diğer bilgileri vurgulamak için LinkedIn’in Başarılar bölümünü kullanın.

Gönüllü Deneyimi

Bir  LinkedIn anketi  , gönüllü deneyiminin işe alım sürecinde üstünlük sağlayabileceğini söylüyor. Ankete katılanların % 41’i, adayları değerlendirirken, gönüllü çalışmayı ücretli iş deneyimi kadar eşit olarak gördüklerini belirtti. Ankete katılan işe alım yöneticilerinin % 20’si, bir adayın gönüllü çalışma deneyimine dayanarak işe alım kararı alındığından bahsetmekte. Gönüllü Çalışma Deneyimi ve Sebepler alanını LinkedIn Profilinize eklemek için:

İş Arayışında iken Güncellemeleri kapatın

İş arayışında olduğunuzda, özellikle de çalıştığınız zaman bu durumdan kimsenin haberinin olmasını istemezsiniz. İş ararken ve işvereninizin LinkedIn profilinizi güncellediğinizi bilmesini istemiyorsanız, etkinlik yayınlarınızı kapatmak iyi bir fikirdir. Hesabınızı nasıl ayarlayacağınız, böylece güncellemeleriniz feed’inizde gösterilmez:

  •  Ayarlar’ı tıklayın (sayfanın sağ üstündeki profil başlığınızın altında)
  • “Diğerleri LinkedIn etkinliğini nasıl görüyor?” Bölümüne gidin .
  • “İş değişikliklerini, eğitim değişikliklerini ve çalışma yıldönümlerini profilden paylaş” seçeneğini tıklayın .
  • Taşı “evet” dan renkli “hayır.”

Detaylar

Son olarak, LinkedIn profilinizdeki bilgilerin özgeçmişinizle eşleşip eşleşmediğini iki kez kontrol edin:

  • Çalışma tarihleriniz, Şirket isimleri, iş unvanları ve eğitim kısılarını tek tek kontrol etmenizde yarar var. başarılarınıza ne dersiniz?

LinkedIn profilinizin özgeçmişinizdeki bilgilerle eşleştiğinden emin olun.

Profesyonel bir LinkedIn profili oluşturmak için zamanlarını harcayan iş arayanların, yapmayan iş arayanlara göre önemli bir avantaja sahip olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, işverenler LinkedIn profilini oluşturmak için çok az zaman ve çaba harcandığını görürlerse, bir profil sahibi olmanın bir faydası yoktur. Aslında, böyle bir senaryoda iş arayanın mülakata alma şansı üzerinde biraz olumsuz etkiler olabilir. Bunun olası bir açıklaması, işverenlerin bilinçli veya bilinçsiz olarak LinkedIn profillerini düşük kaliteli çalışmalarla ilişkilendirebilmeleridir. Hiçbir çaba sarf etmeyen bir profil görmektense hiçbir LinkedIn profili görmeyi tercih ederler. Bu, elbette, sadece bir varsayımdır ve herhangi bir güçlü sonuç çıkarmadan önce daha fazla araştırma ve profesyonel girdi gerekecektir.

Bir LinkedIn profiline sahip olmak neredeyse hiçbir zaman işverenler tarafından zorunlu tutulmazken, birinin olması iş arayanlar için faydalı olabilir. Dahası, LinkedIn’i hiç içermeyen iş bulma yöntemlerini kullanan iş arayanlar, güçlü bir LinkedIn profiline sahip olmanın işverenler için hala önemli olabileceğini anlamalıdır.


Savaş İnci – LinkedIN

Creative Director / Advertising Director / Brand Development 


© 2019 Create. Lines Her türlü hakkı saklıdır, telif hakkı kapsamında kullanılan telif hakkı uyarısıdır.

Comments are closed.